Foto © Natuurmonumenten

Opleiding

 

Wilt u de economische kansen die werken in en voor de natuur biedt beter benutten en zo uw bedrijf toekomstbestendig maken? Wilt u meewerken aan het ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal tussen pachters en grondeigenaren? Wilt u als buitenmens en ondernemer bijdragen aan een draagkrachtige natuur?

Het cursusprogramma ‘Natuurbeheer en ondernemerschap’ kan u helpen deze doelen te bereiken. Afhankelijk van wat u precies wilt kiest u voor de basiscursus of voor een cursus op niveau 1, 2 of 3 of u kiest een aantal losse modules. Heeft u na het bekijken van de informatie over de verschillende niveaus, het cursusoverzicht en de beschrijving modules nog behoefte aan een gesprek met een studieadviseur? Laat het ons weten via de mail of via de knop 'vrijblijvend aanmelden'.

In Wanneperveen, Friesland en Breda lopen cursussen Niveau 1 Natuurondernemer. Daarnaast worden de modules van Niveau 2 Professioneel natuurondernemer komende maanden gegeven. 

Daarnaast zijn er plannen om groepen te starten op verschillende locaties in het zuiden (Brabant en Zeeland) en in het noorden en oosten (Overijssel, Drenthe). Bij voldoende belangstelling kunnen wij door het hele land het cursusprogramma aanbieden. Wilt u informatie over de mogelijkheden bij u in de buurt, laat het ons weten via mail of bel 088 0206000. Onze partners van Aeres Hogeschool nemen dan contact met u op.

Klik voor een compleet overzicht van onze modules op de groene knop 'korte beschrijving modules'. 

Deze unieke opleiding is ontwikkeld samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Aeres Hogeschool Dronten en HAS Hogeschool. 

Cursusoverzicht  Korte beschrijving modules  

Inleiding beheer natuurgrasland

Niveau 1 Natuurondernemer

Niveau 2 Professioneel natuurondernemer

Niveau 3 Zelfstandig professioneel natuurondernemer